JJCM : NASI BERIYANI MOHD SHAH.


sejak-sejak ni mood nak makan semakin menjadi-jadi pulak. tekak kemain gataLLL nak mencekik macam-macam. asal mengadap pc je, google tempat makan best. asal google tempat makan best je, mengadap pc. haihh, ni kalau orang mengidam tau ni, mau dia pandang kecik besar kecik besar. mengada mengalahkan orang ada isi. maaflah, ni semua hormon punya selera, bukan salah saya. kahkah. 


so hari ni, menu pilihan dari rumah, nasi beriyani ! haaa, of course la kalau kat batu pahat, takde tempat lain boleh challenge kedai yang satu ni. legend wa cakap lu ! NASI BERIYANI MOHD SHAH the best ever dulu kini dan selamanya. lama dah tak makan nasi beriyani dia. sooo very the rindu. hee




aku sanggup buat muka tak malu pergi kat signboard ni, depan-depan orang ramai lagi. semata-mata nak ambik gambar bagi tunjuk kat korang. haa, tengok tu. waktu operasi, siap ada telephone number lagi. ni kalau datang jugak hari jumaat, memang sah la bengap kuasa limaplohpat. haha.




oleh sebab datang time lunch hour, around 12.30 pm macam tu, memang ni la suasana dia. ramai yang food hunting kat sini. tapi jangan risau, service dia cepat, pantas dan memuaskan. takde la kau sampai ngantuk-ngantuk tunggu dek nonnn. caya la cakap gua. haha. hmm, tak tau la orang lain, tapi aku memang kisah sikit bab-bab cepat lambat servis, maklumlah spesis kuat meroyan kalau lapar. haha.




haa, ni makan dia ! nasi beriyani ayam special dari ladang ! hehe. aku ni tak berapa suka kambing. so, ambik ayam jela. tapi orang kata kambing dia pon tak kurang powernya. next time maybe ^^




rasa nasi dia memang terangkat, meresap kesegenap lapisan lidah. aicececehhh. hahaha. teksturnya lembut, ayam pon lembut taw. tapi aku paaaling suka tang kuantiti tu. banyak kot. ngam-ngam pulak tangki tengah kosong. hahh, memang kenyang sampai ke petang. blurppp. kehkeh.




and lastly, dapat pulak makan dengan ABC power pelengkap sajian. fuhh, perrrfect. hehe.


hmm, seriously tadi makan tak tengok kiri kanann. keasyikkan dia tu kan, kalau sampai najib dengan rosmah lalu depan mata sekalipun, rasanya pandang tak pandang je kot. wakaka. overrrr sangat :D


so, pada sesiapa yang berselera melayu sejati ataupun yang tengah mencari nasi beriyani yang sedap-sedap, boleh la cuba BERIYANI MOHD SHAH batu pahat ni. tak rugi datang sebab sedap dan puas hati. lokasi kat KOMPLEKS MAKAN PESERAI, betul-betul depan HOSPITAL PUTRA. senang sangat la nak cari. harga dia pon dalam kategori berpatutan. budget makan sorang, termasuk dengan air, tak sampai 8 ringgit rasanya. kalau nak dibandingkan dengan banyak-banyak kedai beriyani, ni antara yang paaaling murah. eh, lupa lak, hari ni orang belanja. haha.


haa apa lagi, jangan lupa serbuuu~NASI BERIYANI MOHD SHAH terbaik dari ladang ! weehuu~




muka kenyang ! okey jom balik. *hari ni buang tebiat pakai seatbelt*. wakaka.

okbai XD








8 comment ♥:

boni kacak said...

mak aih..saya tergoda betul dengan abc dia tu... macam banyak je tu..

Unknown said...

vrommmm.....vroooommmmm...vrooooommm...

P U C A T said...

abc sedap!!

Hasrina said...

menitik air liur

Farid Bob said...

yela cik nana oi... mentang2 ad "abg besar" pakai seatbelt la kn, untung la ad yang belanje kan heppy la 2 dapat dating naek "abg besar"

♥ sitifarhana ♥ said...

farid : apa to bobb? :D

J.Syazwana said...

sedapnya abcccccccccccc !!!

okey kite spesis same suke meroyan kalau makanan lambat sampai. pantang sangat. wakakakakaka

~AmyLiana86~ said...

wah best nyer nampak nasi tu..sbiji2 beras die..wah best..

air batu campur tu suke sgt beli tp bila makan 2 3 sudu da xnak da..hehe..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...