MAT SALLEH PON BOIKOT. KITA?




korang dah tengok video atas ni? kalau belum, meh ramai-ramai klik SINI dan SINI okey.


all these product support israeli apartheid,
all the expense of PALESTINIAN human rights,
new seasons you say you support community,
but you sell products that destroy them overseas,

no no no no no!
dont buy into it, no!
israel brands made on stolen land

no no no no no!
dont buy into it, no!
israel brands made on stolen land.

bo bo bo boycot support the boycot,
bo bo bo boycot support the boycot,
we want this store to take responsibility
and boycot till ISRAEL till PALESTINE is free,
be outraged because the US gives away,
SEVEN MILLION DOLLARS to ISRAEL, EVERYDAY~


oh ye, lupa nak bagitau, aku dah ulang video ni berkali-kali sejak dari minggu lepas lagi. over tak over lah kan, tapi aku sememangnya tersangatlah respect pada si matsalleh-matsalleh semua ni sebab berani menunjukkan bantahan tindakan serangan ISRAEL keatas bumi PALESTIN secara terang-terangan. perlu diingat ye kawan-kawan, mereka BUKAN beragama ISLAM. yes, tu yang paaaling aku kagum.


berapa hari lepas, aku pergi bank. well, urusan orang kaya-kaya la katakan. ceh, kaya kayap boleh la. haha. dan macam biasa lah, abang kaunter tu pon memulakan bicara.


"nana, jom tengahari ni abang belanja makan. mcD"


"haa, mcD? kan boikot" seraya aku menjawab sambil buat muka sehabis comel. kehkeh


air muka abang tu dah lain. semacam tak setuju je. aku mula rasa tak best. sudahhh, time tu kalau ada cili kat tangan, lama dah aku tenyeh-tenyeh kat mulut ni. tak reti jaga hati orang langsung. tapi kan, salah ke aku cakap? erm erm. mana mentol tak keluar-keluar niii? :D


"kalau nana sorang yang boikot, orang lain tak. boikot tak akan jadi apa-apa pon"


cisss, dia cuba mempertahankan pendapatnya.


"ea? ohh, oraittt"


aku sememangnya malas nak cakap lebih-lebih. makin cakap kang, makin merepek lak jadinya. takpe lah, lain orang lain pendapatnya. aku sendiri pon belum tentu betul. ye tak?


cuma satu jela yang aku terfikir. kenapa orang luar berbangsa asing dan berbeza agama, beriye menentang dan simpati pada saudara seagama kita sedangkan kalau nak diikutkan diorang tak perlu pon buat macam tu? yes, hanya satu perkataan je yang dapat jawab, PERIKEMANUSIAAN. tak kisahlah samaada kita berbeza kepercayaan ataupun budaya, semua pon manusia yang ada mata, ada hati dan perasaan. 




erm, actually aku sendiri pon tak sure dengan kesahihan samaada mcD MALAYSIA sama-sama menyumbang kepada pendapatan ISRAEL ataupun tak. banyak sangat info dan tak tau nak percaya yang mana. erm kalau tak, bagus lah. tapi kalau ye, err err errr, rasanya tak payah la beli kot. lagipon tak bagus untuk kesihatan, kolestrol banyak. hikhik


apepon, tepuk dada tanyalah selera, tepuk dahi tanyalah hati (Y)


okey. dah lama tak makan kat mcD. sobsobb. kbaii :D







8 comment ♥:

tirahzairi said...

ermmm....xtaw nk kata pe...hihi

#header baru ea...

CekbOlat-bOlat said...

maluula kan . matsalih pun boikot kita tak . hmm

9n0L4 said...

takyah kire org lain. yg penting kite boikot kan. dah lame jugak tak mkn mcd. ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

jgn pkir org..hihi.

boni kacak said...

boikot sampai bila2 :)

J.Syazwana said...

Mkn kepsi jek. Hihihi

~cik atin~ said...

ramai org pandang remeh soal boikot. pdhalnye dye bleh bg effect yg ckup besar..

jaakechik said...

jaa pun boikot...mmg terliur nak i makan..tp tpaksa tahan..hihi..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...