RESEPI : ICE CREAM GORENG


hai kawan-kawan semuaaa. haa, hari ni kita nak belajar resipi yang paaaling mudah dalam dunia. simple mimple pimpleee taw! tapi rasa dia, keeelass kau mariaaa, sedap sampai menjilat sepuluh jari. auchhh ! *tangan dibahu* :D


haishh, dah dah dah, tak payah nak gedik-gedik. kau ingat kau boleh lawan AZWAN ALI? memang TAK LA KAN cik jahhh. eh, tetiba. HAHA :D


okey lah, untuk entry kali ni, kami cuma nak habaq ja. tadi kan, kami berjaya buat aiskrim goreng yang nyummy nyummy dengan jayanya taw *angkat-angkat kening* hehe




haa, ni lah rupa sebelum jadi. macam dorayaki doremon kan? comel sangat! hihi. sebenarnya senang gila kot nak buat. korang ambik sekeping roti, letak ice cream atas dia, lepas tu himpit satu lagi roti atas ice cream tu tadi. then baru lah tekapkan dengan cawan. roti dan ice cream pulak tak kisah pon brand apa, ikut selera dan citarasa masing-masing. haa, senang kan? budak baru lahir pon pejam mata boleh buat. eh? boleh camtu? haha


then bila dah siap, masukkanlah dalam freezer untuk dibekukan. kalau boleh biarlah lama sikit, bagi texture dia keras dan cantik. uihh, texture gituww. haha. sementara tu korang boleh lah bergelak ketawa layan RUNNING MAN dua tiga episod dulu.hihi


haa, bila dah sejuk, boleh la terus goreng. goreng kat minyak yang betul-betul panas taw, tapi jangan lama-lama okey? nanti rentung la pulakk :D




haa, ni la rupa ice cream goreng lepas siap. sedap dimakan panas-panas. nyum nyumm~ni pon sempat snap dua bijik je. lagi dua bijik adik aku dah rembat awal-awal. cisss :D


apepon, walaupun cara nak buat dia senang dan menjimatkan, tapi rasa memang power. so, korang kena lah cuba dan rasa sendiri. selamat mencuba ye !


sekian. selamat malam semua :D







20 comment ♥:

JungRara said...

eh,,tetibe rasa nk makan dorayaki pulak..hihi

fifie said...

Memang simple resipi aiskrim goreng nie awak dan juga murah. Kalau beli mahal sikit. hehe

Ayu azmir said...

wahh... harus dicuba ni...

jaakechik said...

jaa belom penah lagi buat sendiri. nanti boleh ler try ..hihi

Teenager Housemaid said...

:D

Izara4eva™ said...

eh senangnye la.. err sedapnyee.. lapar plak rasa..

J.Syazwana said...

dah buattttttttt. sedapppppppppppp !!
cea nampak tak eksaited. hehehe.

tapi makan lagi laju dari buat. stress !

Nurrul said...

Akk , nak try juga makan ais krim goreng nieh.. biasa kat mana ada ? ?

Hasrina said...

oh senangje cara buatnya..i wanna try...thanksss

Edy Fee said...

ice cream ke tu.hehehehhe pelik unggu mkanan skrg

cerita best said...

wahhhh sdpnya nk kit blh hehh

Telor Power said...

macam layan ajer ni.....esok nak pi beli kat pasar malam lah

chemay said...

eh camni ke cara dia?
chemay ingat letak asikrim tu dalam tepung then goren.
miahaha
ok lepas ni boleh try buat!
weeeee
:D

mie said...

wow!!
kena cuba ni..
ehehehee

Orkid Edyliyne said...

memang senang... OE pernah nak buat... tapi tak terbuat buat... ^^

محمد رازيق said...

huyyo. sedapnya. x pernah rasa.

CekbOlat-bOlat said...

pehh makan dengan eskem . mcm sedapp

hnahdy said...

simplenya.. suatu hari nanti, hana nak try buat

Mizz ErMa said...

eh2, nampak macam senang lah..nk buat jgk boleh? kang xmenjadi kang, buat malu aje sama tuan belog..hik3,

jaakechik said...

jaa singgah sini..heeee






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...