REVIEW FILEM : MAN OF STEEL




filem superhero kembali lagi !



kalau yang the latest, IRONMAN 3 dah boleh dikategorikan as A class, rasanya MAN OF STEEL pon tak kurang jugak hebat dia. 



aku dengar je SUPERMAN keluar, terus menggelupur nak pergi tengok. okey, sila jangan salah paham key. gua teruja bukan sebab nak tengok dia pakai spender kat luar. ni stok naif ni der. kahkah. excited because i love action film laa. so, apa lagi, fungsi google memang sangat diperlukan untuk trailer dan review. maklum la jaman siber ni, nak buat apa sekalipon, memang confirm akan refer dia dulu. fully depends kan? bahasa kasarnya, kita bertuhankan sistem ciptaan manusia. GOOGLE, yes GOOGLE. 



okey, forget it.



so semalam, planning hangout dengan ASNI and MIRA, aku ambik la kesempatan ajak diorang tengok new movie ni. guess what? the answer is YESSSSS. okeyy, yes ! dapat tengokkk. hahaha. 








finally, 3 ticket for us ! so very the jealous dengan diorang sebab dapat harga tiket less 5 ringgit. why must rasist? kami sebayaaa. okey lupa saya bukan orang universitas. sobsobssss.







jelas ada gaya bongkak cuba ditunjukkan disitu. maaf, ni bukan bongkak, ni bahagia :D









happy to see both of you happy my dear friend. amboi ayatt, geli bulu dada mak ni mendengarnya cik jemah oi. garukkan pakai penyapu boleh? :D







okey, MAN OF STEEL ni cerita dia berkisar tentang CLARK KENT atau nama asalnya KAL-EL yang mana dia ni dilahirkan di planet KRYPTONE tapi dihantar ke bumi oleh ayahnya, JOR-EL dan mak dia, LARA. kat krypton time tu ada guna sistem tabung uji bayi untuk tentukan cita-cita baby tu sejak kecik samaada jadi buruh atau askar perajurit taw, so disebabkan JOR-EL dan LARA tak terima benda tu la diorang ambik keputusan untuk hantar KAL-EL ke bumi, diorang nak anak tu ada pilihan untuk tentukan masa depan dia sendiri. apepon, akhirnya krypton musnah sebab salahguna sumber dana alamnya.



so bila sampai bumi, CLARK ni jadi lain dari manusia biasa. contohnya tak boleh nak adapt and fokus kat kelas when he still small. tapi ada kekuatan pelik contohnya bila bas yang dia naik accident dan jatuh dalam sungai, dia boleh tolak bas tu dari dalam air ke darat untuk selamatkan orang-orang yang ada dalam tu. walau macam mana pon, ayah angkat dia paksa CLARK untuk rahsiakan kelebihan ni sampai satu tahap ayah dia tu mati depan mata sendiri sedangkan dia boleh je nak selamatkan. sumpah, scene tu memang sedih gaban ! sobsobsss.



keadaan sampai kemuncak bila GENERAL ZOD datang ke bumi dan warn KAL-EL serah diri atau seluruh warga bumi akan musnah. tujuan utama GENERAL ZOD ni actually nak jadikan bumi sebagai kryptone yang baru untuk menggantikan planetnya yang dah musnah. haa, lepas tu memang penuh dengan aksi pertempuran antara CLARK dengan ZOD. teruk bumi ni kena hentam. so, untuk bagi surprise, korang kena tengok sendiri kalau nak tau sampai ke ending dia :D







ni part CLARK nak serah diri pada GENERAL ZOD. at that time jugak, LOIS pon akan ikut sama.








and ni pulak part CLARK masa remaja dia. and dari scene ni, we can see how much that old man love his son sooo much even not a real one. sesuai sempena hari bapa. hee.



MAN OF STEEL ni walau macam mana pon tersangat kurang elemen superhero. well, kita kalau dengar je superman, mind semua dah set, selamatkan orang, selamatkan dunia. ye tak? tapi filem ni cuma berkisahkan tentang kehidupan dan sejarah CLARK dan misi nak halang kekuasaan GENERAL ZOD. 



first half filem ni full of drama. means action cuma wujud on the second half. macam jugak banyak filem-filem lain, unsur kasih sayang tak lupa diterapkan. contohnya CLARK sangat disayangi oleh parents dia. even yang real, juga family angkat dia. other than that, watak LOIS LANE ditimbulkan untuk ambik alih tugas heroin. LOIS LANE ni wartawan dan diorang start jumpa bila CLARK cuba sembuhkan luka dia lepas diserang oleh something yang aku sendiri tak pasti apa. tapi sure dari krypton. walau apa pon, still lagi ada scene yang sungguh tak logik. ah, tapi layan la. fun, fun ! haha. apepon, grafik dia cukup cantik. puas tengok der. lagi menarik sebab SUPERMAN handsome gilaaaaaaaaaaa *gigil-gigil*. kahkah.



so, bagi yang tak tengok lagi. ayuh serbu panggung. weekend mesti meriah confirm. heee.






comel tak? kahkah.


rating : 3.7/5


"i was born to be a warrior" - man of steel -


dah, bye :D









2 comment ♥:

Mya said...

hahaha funny gambar last tu :p

asliner said...

best kan cite nie! :)

salam.datang menyinggah dah follow.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...