JJCM : CHICKEN CHOP HUTAN BANDAR, JOHOR BAHRU


pertengahan puasa hari tu aku ada lah kan plan datang buka puasa kat sini. kemahen pukul 5 lebih dah gerak dari bp. konon-konon nak ngam-ngam sampai sana waktu maghrib la cerita dia. sekali sampai, hampeh tutup. in process for renovation katanya. kfineee. saya adalah kecewa. zzzz.



takpeee, burger bakar abang burn kan hadooo. its okey, its okeyyy *kesat-kesat air mata* :D





eh, terbelanja gambar pulekss :D



then minggu lepas ada lah kesempatan nak cuba jaya sekali lagi. kali ni memang dah niat dari rumah, kalau tutup lagi, memang aku ready je ni parang kat tangan nak tebas kepala orang, berani la engko tutup. kahkah. tapi kadang-kadang rasa bangang jugak bila jalan jauh-jauh semata-mata sebab nak makan. tapi gua sanggup bhai, sanggup. ajak la pergi mana pon kalau pasal makan, laut api steady je aku redah. eeyah eeyahh :D



aku sampai kat perkarangan taman rekreasi hutan bandar lebih kurang dalam pukul 9 malam gitu la. amboi perkarangan, kemain A.Samad Said sangat ayat. haha. time tu manusia memang pack gilos serupa macam syurga je rasa makanan dia. yang berdiri nak tunggu turn pon bersepah-sepah. aku apa lagi, pandang kecik besar kecik besar la kan kat golongan yang sama-sama berdiri tu, yelahh, competitor katanya. kehkeh.



tapi nasib tu kira baik jugak la because around 10 minute dah dapat duduk. tu pon kitorang main berdiri je dengan tak malunya dekat-dekat dengan table yang dah habis makan, then pandanggg tanpa berkelip tepat kat muka diorang yang tengah dok habiskan sisa sisa makanan tu. nak lagi kejam, pandang tu bagi dekat sikit. then azan slow-slow kat telinga dia. gerenti menjajar jajar bla. yelah, dari kena berdiri sampai setengah jam, sesekali dianggap gila apa salahnya ye dak? kahkah.







aku kureng suka sikit pergi tempat yang ramai-ramai manusia ni. kecuali, tempat makan. untuk makan only :D







nak pergi membayarnya pon dah satu hal kena beratur. nampak jelas kan orang malaysia memang gigih kalau pasal makan? *hulur cermin depan muka* :D







taraa ! grilled chicken chop satu untuk saya ! cececeeee. haha. harga dia RM6.50 kalau tak silap. entah, tak sure la sebab tak pergi bayar kat kaunter. haha. tapi yang pasti mahal sikit je dari chicken chop biasa yang cuma 5 hengget tu. portion daging dia besar, best, dan power. homagaaaaa. homagaaaaa :D







yang ni pulak lamb chop ! diisi untuk perut kedua saya. kahkah. kambing selalunya macam liat sikit kan daging dia? tapi kat sini lembuttt macam rejoice. gituwwww. and harga dia pulak cuma 10 hengget je hokehh. soooo 1999 punya harga :D








kalau datang dari jauh semata-mata nak makan, then rasa pulak tip top macam yang kat sini, aku rasa benda tu berbaloi. cuma kat sini servis dia hagak slow sikit la. tapi oleh sebab dah sedia ada aku tau, so tak jadi hal sangat la kalau takat kena tunggu lebih setengah jam. tengok, tabah tak tabah? :D



orang johor especially yang stay kat JB mesti dah familiar sangat dengan chicken chop kat sini. famous amos kot ! tapi yang still tak tau tu, makanan bumi barat kat sini memang best giloo. murah, banyak, dan sedap ! susah wey nak cari makanan murah cenggini kat MALAYSIA sekarang. so ni kira legend la bagi aku. cececeee :D



sesiapa yang rasa nak cuba tu, boleh la cuba ye. confirm bangun dari kerusi dok senyum kenyang je. nyumnyumnyummm. haha. lokasi search je kat gps, HUTAN BANDAR RECREATION PARK. jumpaa punya jangan risau.



4.1/5



okbai :D






5 comment ♥:

J.Syazwana said...

selalu giler tengok orang post2 makan kat sini memang femes giler tapi x pernah singgah sebab jauh. haha.

tapi murah giler ok! dem terus lapar. arghhhhhhhhhhhhh

♥ sitifarhana ♥ said...

@J.Syazwana : seeedap sedap *joget joget* hahaha

mish eden said...

mmg ramai gler org kt situ..ary 2 dtg parking kemain jauh..kteorg dtg ps mgrb sbb nk cop tmpt pnye psl...not bad la mknn dy..western dgn hrge y berpatutan ok la..affordable

luqman zakaria said...

alahaii..sodapnyeeee..

nur said...

yum yum...heee...check out my blog kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ ada handmade jewelry n bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuait wat yg tersyg atau sbg deko umah anda..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...