WEDDING DAY : SHAFIKA & SYAFIQ



20 tahun lepas.



tiba tiba je wujud sorang budak perempuan yang aku sendiri pon tak tau entah dari mana. putih melepak, mata sepet, gebu. hmmm pendek kata comel serba serbi. mak cakap tu sepupu aku, datang dari sabah and akan pindah terus kat sini. oh really? do i caree mummy? balas aku kepada emak tanda protes. eh, lupa nak cakap, dulu aku panggil emak "mummy". mohon jangan muntah lima tempayan :D



hari makin hari, aku rasa dia ni boleh je jadi kawan. boleh main sama-sama, boleh berangan sama-sama. only sometimes la, she's really really really the very menjengkelkan. oh goddd, dia boleh tergamak masuk istana yang susah payah aku bina dengan tulang empat kerat ni dengan pakai selipar?? patut ke, tak patut nak tanya ni?? its really kurang ajar allssss. dah masuk rumah orang tak reti nak bukak selipar ke cane? haaa bila darah dah turun naik turun naik, aku apa lagi, sebagai seorang budak kampung terlegend abad tu, memang aku marah la kan. marah sepuas hati dengan gaya saling tak tumpah macam bung mokhtar bersidang kat parlimen. ermm, tapi sangat menyedihkan bila akhirnya aku kalah hanya kerana dia main kotor dengan membaling termos aku sampai pecah. malah dihina hina masakan ikan bawal daun rambutan aku. sobsobsss.



mak cubit peha aku sampai lebam sambil marah-marah. takpe, real madrid yang power tu pon pernah kalah. so takde hal. air mata, mohon jangan tumpah. kahkah.



nak bercerita pasal masa lalu memang cukup panjang. kalau tulis kat novel pon mau makan beribu-ribu page. so dipendekkan cerita, akhirnya bila makin besar, hubungan dari okey-menyampah-okey-gaduh, jadi okeyyy sepanjang masa. malah, timbul pulak perasaan sayang antara adik beradik. betul la orang kata, masa tu merubah segalanya. eeee, geli bulu-buluan mendengarnya :D



apepon for me, she's my friend, my cousin, and my sister. forever.



2013



budak kecik yang comel tu dah jadi besarrr. walaupun dari dulu sampai sekarang memang aku mengaku yang aku tak pernah mampu nak lawan besar dia. maaf, ada unsur-unsur mulut longkang disitu, mohon jangan kecik hati. kahkah. tapi takpe, tunggu gua kahwin key ika, kita lawan :D



25 AUGUST 2013



SHAFIKA HANI will become a brideeee. i'm sooo excited for this moment ! wowowoooo.







okey, ni baru nak cerita ni. actually memang dah plan lama dah. tak salah aku lima bulan before lagi dah dapat baju and tudung untuk dipakai kat hari bersejarah ni. mana excited tu tak datang awal kann? i'm the dayang dondang dendang you allsss. sila jealous. kekeke.



majlis start malam 24 hb lagi, majlis paling wajib sekali iaitu akad nikah. pehh, "iaitu" la bhai. menangis terharu cikgu BM aku kalau baca ni. kahkah. malam tu seriously bukan takat pengantin je yang nervous, tapi rasanya seluruh rumah kot. punya la lama mukaddimah tu kan, test power dia lagi laa, qolqolah tu qolqolah. fuh dasat. aduhh, cepat-cepat la sahh. haha





kalau macam ni la gayanya, gua dah seriau. kepada yang berkenaan, mohon practice dari sekarang *nangis* :D






masing-masing muka lega dan suka. ALHAMDULLILAH sekali lafaz. kehkehkeh.








sekitar majlis akad nikah. penceriaaa majlis katanya :D





the dayang and peri-peri. sooooo sweet *pandang cermin* :D







one of the dayang ! rozita che mon namanya. mak dara yang sweet, selim dan muda. anak dah umur 17 hokay tapi masih maintain 20-an. huntung laaa. hikhik.



okey, majlis bersanding diteruskan untuk esoknya pulak. 25 AUGUST 2013, the memorable dayy. weehuu~







the guest book ! simple and super nice ! mohon laki aku nanti pon kerja oil and gas. baru glam letak kat guest book. ehh? haha. mohon dibaling dengan pasu bunga :D






really nice gift for guest. saya selaku tukang packing rasa omeyyy angattt :D





welcome to shafika and syafiq english terittory styleee ! weee~











disekitar majlis. meriah bangetttt :D





tuan rumah ambik band OKAY untuk majlis semalam. ku relakan dikau pergi memang power. memang OKAY sangat la. bhahaha. tapi ni bukan penyanyi dia. ni the twins tengah berkaraoke. diorang ni la sepupu aku yang paling legend sekali. gua bukan cakap takut dengan dia. tapi sekali dia marah, menangih kooo. okey, minggu lepas baru kena sebab dia nampak aku lepak-lepak kat luar even waktu tu dah malam. nasib baik la dia perati je, kalau hentak meja aku sekali apa nak jadi? kahkah. okey forget it. continue.





with IZZUE ISLAM ! kahkah. kami sepupu sebaya tauu. ehh, dulu rileks je mandi sesama dalam bilik air hokeyy. astaghfirullahalazimmm apa nak jadi. kahkah.







orang JOHOR memang wajib ada tol. tradisi katanya. semalam ada tiga tol and ni tol yang kedua. hambik kooo. anak itik terenang-renang, bukan SENANG ! eh, motipp sangat nak huruf besar :D









and lastly the super ohsem bride and groom ! sangat cantik sangat padan ! i'm just speechless, wonnnnderful ika ! pengantin lelaki pulak dah macam sultan kelantan. kehkeh.



apepon, untuk SHAFIKA and SYAFIQ, selamat pengantin baru for both of you. tahniah ye ! semoga ikatan yang dibina ni dilimpahi rahmat dan keberkatan dari yang maha ESA. semoga kekal bahagia jugak sampai akhir nyawa. cepat-cepat dapat babyyy. barakallah.



nice dress, gorgeus pelamin, amazing wedding celebration ! everythings perfect dear.



SELAMAT PENGANTIN BARU !



okbai :D







6 comment ♥:

Yana Heir said...

weyyy cantik pelamin cazen ko kawin cik! mcm boleh copy jek. since pelamin aku xsetel lagi. muhahaha~

♥ sitifarhana ♥ said...

memang superb. aikk, dah dekat pon tak settle lagi? sudahh. haha.

J.Syazwana said...

best gile nama dekat sama. syafiq & syafikah. auwwwwww so sweetttttttttt.

Cik Mun said...

selamay pengantin baru..serius pengantin sgt cantik :)

Shafika Hani said...

Pelamin hasil air tgn ank buah pak abu..pak abu officially katering dato ct kahwin..:)

NM03 said...

salam kenal. singgah sini terus tinggal jejak. jom, kalu sudi singgah ke teratak saya plak. >_<






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...