JJCM : COCONUT SHAKE BATU BERENDAM, MELAKA.


kalau cerita pasal coconut shake melaka, mesti kat kepala dah terbayang je klebang coconut shake kan? well, paling legend tu kat bumi hang tuah. sampaikan kalau nak beli tu kena beratur panjang panjang gunung kinabalu. eh? lol. tapi memang tak dapat sangkal lagi la, klebang coconut shake memang best. sodap menjilat jari. gituuu.



tapi hari ni aku bukan nak ceghita coconut shake klebang punya, tapi coconut shake made in batu berendam yang boleh tahan power katanya based on research. cehh, research lah sangat. actually minggu lepas saja jalan melaka, nak tengok festival motor klasik vintage kat jalan kota laksamana. saja nak usya design baju baju empayar kukubesi. eh tak, sebenarnya nak jumpa dira abu dzahar. kahkah. gigih sangat padahal bayang si dira tu pon tak nampak. entah entah kat rumah tengah syok tidur dengan anak dia. hekelehhh. haha.





so sampai melaka je benda pertama buat mesti la cari coconut shake dulu. penangan cuaca panas buatkan tekak meronta ronta nak cari cecair untuk dibasahkan. cehcehh. haha.



sampai je sana, masa tu aku dah nampak ramai orang beratur. tapi still boleh bla lagi la kalau nak dibandingkan dengan klebang. kalau klebang, memang mood aku automatic swing habis. flip 360 derajah terus pergi dia. haha.







senang diri, jaga sedia. tangan hai berangkat, bawah lurus, tangan hai berangkat, bawah lurus. lolololol. kahkah.



tapi jangan risau la sebab diorang buat kerja cepat, so laju je jalan dia. kalau lambat, memang lama dah pisang goreng kedai sebelah tu terpelanting pelanting terabur aku kerjakan. cehhh. haha. so dalam masa 10 minit tunggu dah boleh dapat. yeayy ! :D








engko tengok, blender terkangkang atas meja sampai sepuluh. so toksah risau ye. ketiak confirm tak sempat nak berkeladak, make up pon takkan sempat punya nak meleleh. memang cepat pantas dan tangkas. gituu.








oleh sebab kita datang dari jauh, so kita ambik yang paling mahal sekali ! eh tak, ambik paling mahal sebab orang bayarkan. beribu ribu terima kasih pada yang lanje tu. haha. nasib la takde yang triple double special kan, kalau ada memang aku nak. lebih nikmat. kahkah.











haa, ni la rupa coconut shake dia. okey la, ada chocolate rice la cekononn. dah cukup power la tu. haha. presentation lebih kurang je macam tempat lain. tapi rasa dia memang sodap. ada part yang aku minum tu sampai rasa kat kepala sejuk dia. ke aku melampau sangat ni? eh. haha. dan oleh sebab hari tu tempat duduk pon takde, so terpaksa minum kat kereta. pon bolehh.



apepon, kalau sesiapa datang melaka, boleh la toray coconut shake batu berendam ni ye. pekena petang petang dengan pisang goreng gerai sebelah tu memang sedap. harga pon okey. boleh challenge la dengan klebang. jejaga eh klebang. haha.



lokasi : KAMPUNG SUNGAI PUTAT, JALAN BATU BERENDAM, MELAKA.



selamat mencuba taw !



3.95/5






lepak lepak jap. dah, jom balik :D







1 comment ♥:

Cik Yatt said...

yatt tak pernah rasa coconut shake..huhu






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...